مقالات, تناسب اندام و تمرینات ورزشی در بارداری

استفاده از تردمیل در بارداری،✅مفید یا ❌مضر؟

استفاده از تردمیل در ایام بارداری،مفید یا مضر؟

دوران بارداری دورانی حیاتی و مهم، در طول زندگی فرزند شماست. حفظ سلامتی جنین ، سلامتی فرزند شما را در آینده تضمین می کند.بی شک دانستن نکاتی در مورد ورزش و استفاده از تردمیل در دوران بارداری، در کاهش اضطراب و نگرانی شما موثر است. ورزش روحیه ی بهتری را برای شما به ارمغان می آورد و تولد نوزادی سالم را مژده می دهد.

آیا می توانیم از تردمیل در ایام بارداری استفاده کنیم؟

پژوهش های معتبر نشان می دهد که هیچ اثر منفی بر سلامتی جنین به خاطر ورزش کردن مادر گزارش نشده است، همچنین سلامتی و تناسب اندام دوران بارداری جز بهترین کارهایی است که برای سلامت کودک خود انجام می دهید، حتی اگر حالات تهوع صبحگاهی و ناخوشی های ایام بارداری را تجربه می کنید، تحرک داشتن باعث می شود حال بهتری را تجربه کنید. با این حال اگر خستگی و ضعف به سراغ شما آمد، حتما استراحت کنید. شما در ماه های مختلف بارداری باید نکات ایمنی خاصی را در تمرین های ورزشی خود رعایت کنید، عدم رعایت این نکات می تواند برای شما یا جنین خطرساز باشد، از جمله ورزش های محبوب و مفید در ایام بارداری پیاده روی است بنابراین ما در طب آسیا تصمیم گرفتیم درباره پیاده روی با تردمیل در ایام بارداری نکاتی را ذکر نماییم، تا با خیال راحت و بدون نگرانی، ورزش کنید.

مزایای استفاده از تردمیل در بارداری

چرا از تردمیل استفاده کنیم؟

استفاده از تردمیل در ایام بارداری چند مزیت عمده دارد

دسترسی به آن آسان تر است، مخاطرات پیاده روی کردن در محیط بیرون را ندارد. دویدن یا پیاده روی بر روی آن مضر نیست، ولی جهت حفظ سلامت جنین پیاده روی گزینه ی بهتری است، همچنین ورزش با تردمیل در ایام بارداری شما را از آلودگی های زیست محیطی حفظ می کند، البته نظر متخصص در مورد سرعت و میزان تمرین ها، شرط اصلی داشتن تمرینی بدون آسیب است.

بیشتر بخوانید:هفت مزیت تردمیل

نکات ایمنی استفاده از تردمیل در ایام بارداری

در مراحل مختلف رشد و نمو جنین، باید نکات ایمنی زیر را رعایت کنید:

سه ماهه اول بارداری

جهت استفاده از تردمیل در اوایل بارداری

   در فعالیت های خود کمترین فشار ممکن را در نظر بگیرید، حداکثر 30 دقیقه در روز و سه تا پنج روز در هفته تمرین کنید، با متخصص در مورد سطح تمرین ها و چگونگی آن ها مشورت کنید.سعی کنید از ورزش لذت ببرید و به خاطر باشگاه نرفتن خودتان را سرزنش نکنید، زیرا سلامتی جنین از همه چیز مهم تر است.

  اجرای نرمش و انجام حرکات کششی به شما کمک می کند، تمرین راحت تری داشته باشید هر چند در ایام بارداری ممکن است، تغییراتی در بدن شما صورت بگیرد و شما قادر نباشید برخی حرکات کششی را به خوبی اجرا کنید، پس به خودتان سخت نگیرید و وقفه های استراحت را فراموش نکنید.

آب بنوشید:نوشیدن مایعات فراوان سبب می شود که ضمن حفظ شادابی و نشاط در اجرای تمرین های ورزشی، دچار گرفتگی عضلات نشوید، در حین پیاده روی با تردمیل نوشیدن آب را جدی بگیرید.

سه ماهه دوم بارداری

ضمن رعایت اصولی که در مورد سه ماه اول بارداری ذکر کردیم بایستی موارد جدید زیر را نیز، رعایت کنید:      از هفته دوازدهم به بعد، شکم به طرز محسوسی بزرگ می شود و در حین فعالیت ورزشی باید از آسیب های وارده به شکم محافظت کنید، یکی از بهترین راه های حفاظت این است که شکم را در حین تمرین، با دست ثابت نگه دارید و آن را در آغوش بکشید.

به محدودیت و توانایی های خود، در تمرین آگاه باشید و به هیچ وجه، به خود فشار نیاورید، سلامتی نوزاد شما اولویت دارد و بعد از ایام بارداری نیز می توانید رکورد های قوی خود را تکرار کنید.

اطراف تردمیل نرده هایی تعبیه شده است که شما می توانید در حین پیاده روی با تردمیل از آن ها استفاده کنید، هر وقت احساس ضعف و خستگی شدیدی داشتید، حتما به هر میزانی که لازم است از آن استفاده کنید، اگر ضعف از بین نرفت تمرین را قطع کنید.

اگر تکان خوردن شکم درد آور است، سعی کنید شکم خود را با نوار یا کش ببندید تا ثابت بماند و درد کمتری را در حین تمرین حس کنید.

هر تمرین اصولی ورزش، با نرمش و گرم کردن در ابتدای آن و فرایند سرد کردن در انتها به پایان می رسد، پس اصولی تمرین کنید ، گرم کردن و سرد کردن بدن را برای جلوگیری از گرفتگی عضلات و مفاصل جدی بگیرید.

شیب را افزایش و کاهش دهید اما سرعت را ثابت نگه دارید، برای پرهیز از سقوط، می توانید در حین استفاده از حالت شیب دار نرده های تردمیل را محکم بگیرید.

سه ماهه پایانی بارداری

برای استفاده از تردمیل در ماه های آخر بارداری بهتر است شدت تمرین خود را با معیارهایی که متخصص مامایی ارائه می دهد، اندازه گیری کنید و جهت هماهنگ شدن با تغییرات سه ماهه پایانی تمرینات خود را بسیار آهسته نمایید، و با نزدیک شدن به ماه های پایانی، تمرینات را قطع کنید، زیرا تمرینات شدید می تواند سلامت نوزاد را به مخاطره اندازد.

توصیه های ایمنی استفاده از تردمیل در ایام بارداری

برنامه ای جهت استفاده از تردمیل در ایام بارداری

ورزش در ایام بارداری دو نکته اساسی حائز اهمیت دارد:

  •  آهستگی: بهتر است، جهت به دست آوردن معیارهای دقیق تنظیم شدت و ضعف تمرینات خود، با متخصص مشورت کنید.
  • پیشگیری از مصدومیت: بایستی تمام نکات ایمنی را که بیان کردیم جهت پیشگیری از مصدومیت رعایت کنید.

اما برخی منابع معتبر چنین برنامه ای را برای تمرین با تردمیل در ایام بارداری پیشنهاد می کنند:

نیمه اول تمرین

گرم کردن: در 5 دقیقه ی ابتدایی بستگی به آمادگی جسمانی خود، می توانید سرعت تردمیل را در بازه ی دو و نیم تا سه مایل تنظیم کنید،در نیمه اول تمرین سرعت تغییر می نماید و شیب ثابت است.

زمان سرعت شیب
5 دقیقه اول(گرم کردن) سرعت بین 3 تا 4 کیلومتر در ساعت شیب صفر
5 تا 8 4تا 5 کیلومتر در ساعت افزایش 2 درصدی شیب
8 تا 10 کاهش سرعت شیب ثابت
10 تا 13 1 کیلومتر افزایش سرعت شیب ثابت
13 الی 15  تغییر سرعت به 2 کیلومتر در ساعت شیب ثابت

نیمه دوم تمرین

در نیمه ی دوم تمرین شیب تغییر می نماید و سرعت ثابت باقی می ماند.

زمان سرعت شیب
دقیقه 15 تا 18 سرعت کاهش به دو کیلومتر در ساعت افزایش تا 2 درصد
دقایق 18 تا 20 سرعت ثابت 2 درصد کاهش شیب
از دقیقه 20 تا 23 سرعت ثابت مجددا افزایش شیب تا 3 درصد
دو دقیقه پایانی سرعت ثابت کاهش مجدد شیب به اندازه 2 درصد

سرد کردن:

پنج دقیقه پایانی:شیب را به صفر کاهش دهید و آرام راه بروید.

  چه زمانی باید تمرین متوقف شود؟

جهت پیشگیری از مصدومیت و آسیب جنین، به محض رویت نشانه های زیر تمرین خود را متوقف نمایید.

  • احساس ضعف و خستگی
  • سر درد
  • احساس ضعف در عضلات
  • درد قفسه ی سینه
  • ضربان قلب نامنظم یا اختلال تپش قلب
  • احساس سفتی در عضلات شکم و گرفتگی
  • پاره شدن کیسه آب
  • مشکلات تنفسی
  • سرگیجه
  • خونریزی
  • درد اطراف شکم
  • احساس درد و سفت شدن در ناحیه لگن
  • مشکل در ایستادن
  • درد و ورم کردن پاها

نکات ایمنی ورزش در ایام بارداری

 در دوران بارداری با تردمیل ورزش کنیم یا نه؟!

تلاش ما در طب آسیا، جهت رفع نگرانی شما مادر مهربان و مسئولیت پذیر است، در کنار مطالعه ی این مطلب می توانید برنامه ی دقیق تری را بر حسب توانایی های خود تنظیم کنید، بنابراین برنامه استفاده از تردمیل در ایام بارداری می تواند تغییرات فراوانی بر اساس نیاز شما داشته باشد، اما مهم ترین قسمت در حین ورزش با تردمیل در دوران بارداری این است که بدانید تمرین را کی متوقف کنید و این امر در سه ماهه پایانی اهمیت بیشتری پیدا می کند.دو نکته ایمنی را حتما جدی بگیرید:آهستگی و پیشگیری جدی از مصدومیت، استفاده از تردمیل با توجه به اینکه شدت تمرین قابل تنظیم هست، نسبت به دستگاه های ورزش در خانه دیگری مثل الپتیکال مزیت دارد، بنابراین تردمیل وسیله ای بسیار مناسب برای تمرینات ورزشی شما در خانه است، همچنین با مراجعه به مقاله مزایای تردمیل می توانید فواید دیگر استفاده از تردمیل را مشاهده نمایید. یکی از پیشنهادات طب آسیا به شما خرید تردمیل پاندا می باشد.

کلام پایانی

در این مقاله یاد گرفتید که ورزش کردن و تمرین با تردمیل خانگی نه تنها در زمان بارداری مضر است بلکه برای سلامتی جنین و مادر بسیار مفید و تاثیرگذار است. اگر قصد دارید برای دوران بارداری خود تردمیل خانگی خریداری کنید، به شما یکی از معتبر ترین فروشگاه های ورزشی شرق کشور، طب آسیا معرفی میکنیم. طب آسیا با بیش از ده سال سابقه فروش انواع تجهیزات ورزشی، برای شما مشتریان عزیز شرایط خرید اقساطی را فراهم کرده تا انتخابی متناسب با نیازتان داشته باشید. در صورت هرگونه سوال از محصولات و شرایط خرید با مشاورین ما در طب آسیا تماس حاصل فرمایید یا نظرات خود را کامنت کنید. سپاس فراوان از توجه و همراهی شما.

{“@context”:”https://schema.org”,”@type”:”FAQPage”,”mainEntity”:[{“@type”:”Question”,”name”:”استفاده از تردمیل در ایام بارداری مضر است؟”,”acceptedAnswer”:{“@type”:”Answer”,”text”:”بنابر نظر اطبا و پزشکان، ورزش در ایام بارداری برای سلامت مادر و جنین مشکلی ندارد اما نیازمند مراقبت های خاصی است که در مقاله به آن اشاره کرده ایم.\n”}},{“@type”:”Question”,”name”:”در ماه های مختلف بارداری چه مراقبت هایی برای استفاده از تردمیل لازم است؟”,”acceptedAnswer”:{“@type”:”Answer”,”text”:”این مراقبت ها که بر اساس یک دوره سه ماهه تنظیم شده اند جهت سلامت مادر و جنین باید حتما عملی شوند یکی از مراقبت های ویژه در سه ماهه اول توجه به علائمی مثل سر درد یا سرگیجه حین تمرین است.\nبرای آگاهی کامل مقاله را مرور کنید.\n”}},{“@type”:”Question”,”name”:”در ایام بارداری چه زمانی تمرین با تردمیل باید متوقف شود؟”,”acceptedAnswer”:{“@type”:”Answer”,”text”:”در صورت وجود علائم زیر سریعا تمرین را متوقف کنید، سردرد، سرگیجه، خونریزی، مشکلات تنفسی و …\nبررسی کامل علائم در مقاله ی تردمیل و بارداری\n”}}]}

دانلود فایل PDF

1 دیدگاه برای “استفاده از تردمیل در بارداری،✅مفید یا ❌مضر؟

  1. فریده گفت:

    خیلی دوست داشتم یک برنامه منظم تمرینی داشته باشم ممنون از طب آسیا

دیدگاهتان را بنویسید