امروزه استفاده از کفش های طبی برای درمان و کاهش درد بیماری های پا و ستون فقرات بسیار توصیه می شود، بنابراین در این یادداشت تصمیم داریم آثار درمانی کفش طبی را به صورت مفصل بیان کنیم، برای درمان و کنترل بیماری های مزمن خود با کارشناسان طب آسیا همراه شوید.
در این مقاله می خوانید:
کفش طبی چیست؟
کفش های طبی، کفش های ویژه ای هستند که برای حفاظت از قسمت های مختلف پا، مثل مچ، پاشنه و حتی ساق پا طراحی شده اند، همچنین این محصولات، برای موارد مختلفی حتی درمان بیماری های مربوط به فلج شدن مورد استفاده قرار می گیرند. انواع مختلف کفش های طبی شامل موارد زیر است:کفش طبی مردانه و زنانه، کفش راحتی طبی، کفش مخصوص خارپاشنه، کفش اسپرت طبی و ….
کفش طبی و درمان پای پرانتزی
راشیتیسم یا پای پرانتزی، بیماری نرم شدن و ضعف استخوان های پا است. بیشتر در کودکان شیوع پیدا می کند و اغلب به علت بیماری های نادر ارثی رخ می دهد. با مصرف ویتامین D می تواند از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنید.
علائم بیماری را بشناسید
مشکل در رشد
فرد مبتلا به راشیتیسم در انجام برخی حرکات با مشکل مواجه می شود و درد مزمنی را در قسمت ستون فقرات، لگن و پاها احساس می کند. علائم دیگر شامل:
پاهای پرانتزی
ضخیم شدن مچ دست و مچ پا
برآمدگی استخوان های قفسه سینه
کفش طبی مخصوص پای پرانتزی
کفش های طبی مخصوص بیماری راشیستیسم مجهز به ساق بند هایی هستند که می توانند با صاف نگه داشتن پا هنگام حرکت عارضه ی پای پرانتزی را اصلاح کنند. بیماری راشیسیتیسم همانگونه که پیشتر گفتیم در کودکان بیشتر رخ می دهد پس حتما پیش از خرید کفش مناسب برای کودک خود، به راحت بودن آن و استفاده صحیح از آن دقت کنید.
نشانه های دیسک کمر را بشناسید!
عوامل و مشکلات زیادی در بروز دیسک کمر نقش دارند که در این مقاله نمی گنجد. نشانه های بیماری دیسک کمر با توجه به ریشه های درد ممکن است متفاوت باشد ولی علائم کلی به شرح زیر است:
درد در ناحیه ی کمر(ناحیه ی انتهایی ستون فقرات) می تواند با عطسه، سرفه یا ایستادن بدتر شود و ساعت های متوالی ادامه پیدا کند.
گرفتگی عضلات پشت، احساس درد را در ناحیه ی ستون فقرات نیز می توانید احساس کنید.
ضعف عضلانی در ناحیه ی پا، پس از مدتی حرکت کردن سریع خسته می شوید.
بی حسی یا مور مور شدن بدن که بیشتر در ناحیه ی ساق پا و برخی نواحی بدن ممکن است رخ بدهد.
مشکلات انعطاف مچ یا زانو
بروز علائم گوارشی و درد در مثانه
توجه: برای تشخیص دیسک کمر حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.
کفش طبی مخصوص دیسک کمر
نیمی از وزن بدن روی پاها قرار دارد، استفاده از کفش های نامناسب، فشار بر روی مچ پا، زانو ها و کمر را تشدید می کند.پوشیدن کفش طبی مناسب به شما کمک می کند تا وضعیت ستون فقرات را ثابت نگه دارید و فشار را از نواحی ذکر شده بردارید. پیشتر در مقاله ی هفت توصیه حیاتی تردمیل به ارتباط کفش های طبی و دیسک کمر پرداختیم.
برای خرید کفش طبی مخصوص دیسک کمر به چه نکاتی توجه کنیم؟
اولین نکته ای که برای خرید کفش طبی مناسب دیسک کمر باید مد نظر قرار دهید. توجه به قوس پاهای شماست کفش طبی متناسب با مشکل شما باید قوس پای شما تناسب داشته باشد. چهار نوع قوس پا وجود دارد که بوسیله آزمایشی ساده می توانید قوس پای خود را شناسایی کنید. ابتدا پای خود را درون ظرفی پر از آب ببرید و روی یک تکه مقوا قرار دهید انواع قوس ها را بشناسید:
خنثی: اگر قوس ردپای شما تا نیمه مشخص باشد خنثی است و کفش هایی با کفی محکم و ناحیه ی پشتی با ضخامت متوسط مورد نیاز است.
کم:یک رد پای معمولی به معنای قوس کم است کفش پیاده روی با کفی صاف انتخاب کنید.
بلند: هیچ نشانه ای از قوس مشاهده نمی شود، در این حالت کفی خمیده و استفاده از بالشتک های مخصوص می تواند بر کاهش درد دیسک کمر شما تاثیر داشته باشد.
قوس از موارد بسیار موثر بر کاهش دیسک کمر است پس از پیش خرید کفش مناسب حتما به آن دقت کنید.
بالشتک ها را در نظر بگیرید.
کفش طبی مناسب دیسک کمر بالشتک هایی برای حفاظت شما در برابر ضربه دارد. پیش از خرید به جنس کفش، بالشتک ها و قسمتی به نام زیره میانی کفش دقت کنید.
پوشیدن کفش پاشنه بلند ممنوع!
کفش های پاشنه بلند به قوس کمر شما آسیب وارد می کنند و جهت بهبود بیماری خود به هیچ وجه کفش پاشنه بلند نپوشید.
از صندل استفاده نکنید
صندل های معمولی هیچ گونه حفاظت و پشتیبانی از قوس پا ندارند، برای مسیر های کوتاه مناسبند ولی در مسیر های طولانی موجب تشدید درد خواهند شد.
کفش مناسب اندازه ی پا
محصول را دقیقا مناسب با اندازه ی پا انتخاب کنید. کفش های تنگ ممکن است نحوه راه رفتن شما را تحت تاثیر قرار دهند و باعث ایجاد درد در کمر شوند.
استفاده از کفش های طبی مخصوص کف پای صاف
کف پای صاف همانطور که از اسمش پیداست، نشانه ی عدم وجود قوس در کف پاهاست. با انجام حرکات خاصی می توانید از این عارضه پیشگیری کنید.
کفش طبی مخصوص عارضه ی کف پای صاف
در حالت کلی برای پیشگیری از عارضه کف پای صاف همیشه کفشی را خریداری کنید که دارای قوس مناسبی در قسمت کف پای آن باشد. کفش طبی مناسب عارضه ی کف پای صاف چنین ویژگی هایی دارد:
- کفش کفی قابل جابجایی داشته باشد. عمق کفش زیاد باشد تا امکان استفاده از کفی طبی فراهم شود.
- همانطور که پیشتر گفتیم کفش طبی مناسب باید قوس بلندی داشته باشد تا بتواند با عارضه ی کف پای صاف مقابله کند.
- کفش طبی مناسب کف پای صاف، مچ پای شما را حفاظت می کند. حرکات مچ پا ممکن است باعث ایجاد درد و ناراحتی در فرد شود.
- کفش نباید پنجه باریک داشته باشد زیرا با فشار به تاندون ها و مفاصل موجب درد می شود.
- خرید از فروشگاه تخصصی و معتبر
- قبل از خرید با پزشک و فیزیوتراپ مشورت کنید و تحقیقات لازم را انجام دهید.
کفش طبی و بیماری خارپاشنه
به طور خلاصه پدید آمدن زائده ای استخوانی در ناحیه ی پاشنه ی پا موجب ایجاد خارپاشنه می شود که استفاده از کفش های طبی می تواند علائم آن را بهبود بخشد. البته خار پاشنه باید تحت مداوای مستقیم پزشکی قرار گیرد و با عکس برداری از پا شدت آن مشخص شود. در برخی موارد شدید، انجام جراحی لازم است و درمان های خانگی جوابگو نیست. کفش های طبی مخصوص خار پاشنه باید از ناحیه ی پاشنه ی پا در برابر ضرباتی که به آن وارد می شود به خوبی محافظت کنند. اگر از خار پاشنه رنج می برید و دوست دارید که در مورد آن بیشتر بدانید و همین امروز درمانش را آغاز کنید، مقاله ی کفش مخصوص خارپاشنه را بخوانید.
کفش طبی و آرتروز
آرتروز که به صورت ترکیبی از درد پا و مفاصل ظاهر می شود، برای بیماران بسیار سخت و دردناک است، اما هنوز جای امیدواری وجود دارد زیرا با استفاده از درمان های ویژه و کفش های مخصوص آرتروز می توانید فعالیت های روزانه خود را بدون درد انجام دهید.
بنا بر نظر پزشکان متخصص یک کفش با ویژگی های مناسب برای کسانی که به بیماری آرتروز مبتلا هستند بسیار مفید و اثر بخش می تواند باشد.
هنگام خرید کفش مناسب آرتروز قسمت های مختلف کفش را به صورت کامل و ویژه بررسی کنید و جنس بدنه را بپرسید.
بالشتک ها نقش بسیار مهمی در پیشگیری از درد و درمان التهاب دارند.
قوس کفش که همان طور که بالاتر ذکر کردیم کفش مناسب شما باید با قوس پا تناسب داشته باشد.
اهمیت این دو فاکتور به خاطر این است که پای شما را در کفش ثابت نگه می دارد و از ضربه خوردن پای شما جلوگیری می کند.
خلاصه ی خواص درمانی
همان طور که مفصل بیان شد. بیماری های پا و ستون فقرات مثل دیسک کمر، آرتروز، خارپاشنه و کف پای صاف، حتی راشیتیسم می تواند به وسیله ی استفاده از کفش مناسب طبی، کنترل شود یا از درد های آزاردهنده ی آن از بین برود. فراموش نکنید که شناخت دقیق بیماری و مشورت با متخصص برای خرید این کفش ها در اولویت قرار دارد. کفش های خود را حتما از فروشگاه معتبر تهیه نمایید و پیش از خرید در مورد ویژگی کفش های طبی مورد نیاز خود بیشتر بخوانید. انواع کفش ها و صندل های طبی را می توانید از طریق فروشگاه معتبر طب آسیا خریداری نمایید. همین امروز برای سلامتی خود سرمایه گذاری کنید و طب آسیا را انتخاب کنید.
سخن پایانی
در این مقاله از اهمیت و خواص درمانی کفش طبی آگاه شدیم و دانستیم که بسیاری از درد های ناشی از دیسک کمر، کف پای صاف، آرتروز و.. را تا حدممکن کاهش و یا درمان میکند. خرید کفش طبی نه تنها دردهای پا و کمر را کاهش میدهد بلکه پیاده روی و راه رفتن را برای شما بسیار لذت بخش و امکان پذیر می کند. از آنجایی که کفش های طبی غیر استاندارد در بازار فروش بسیار زیاد است؛ ما به شما فروشگاه طب آسیا را معرفی می کنیم تا یک خرید با کیفیت و اورجینال داشته باشید. با خرید از طب آسیا از تخفیفات ویژه آن برخوردار شوید. درصورت تمایل میتوانید به سایت طب آسیا مراجعه کنید و انواع کفش طبی در رنگ ها و طرح های مختلف مشاهده کنید. درصورت سوال در مورد خرید کفش طبی با مشاورین ما در طب آسیا تماس حاصل فرمایید یا کامنت بگذارید.